Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

PUP - Interview

21-04-14 07:47:00 / door pureandsimple / band: Pup / album: Pup - s/t

PUP - Interview

Onlangs was ik redelijk weggeblazen door het Canadese PUP. Hoewel ik het een kutnaam vind, verwacht dat het heel hip gaat worden en de hoes werkelijk verschrikkelijk is vind ik dit een van de leukere ontdekkingen van 2014. De band komt later dit jaar nog voor hun eigen tour naar Europa, maar staat natuurlijk ook op Groezrock: Vet! Even kort wat vragen en antwoorden om de band te introduceren voor PUNX.nl.

 

Even de toon zetten: wat een fukkin' lelijke hoes!

Smaken verschillen. Een vriend van ons kwam met Jason Bartell aankakken (hij zit ook in een band genaamd Fang Island) en is afkomstig uit een serie van kool-tekeningen genaamd Grievers. Ik vind het zelf wel erg cool trouwens. 

Toronto doet het volgens mij wel goed qua bands, of niet?

Toronto is een fijne omgeving voor bands om in op te groeien. Mensen zijn heel erg 'supportive' en helpen elkaar met showtjes regelen en de scene draaiende te houden enzo. Ik durf wel te zeggen dat er een soort van community is. Ik vind het cool dat ik daar een onderdeel van kan zijn.

Ik had echt nog nooit van jullie gehoord!

Ik kan me voorstellen dat je ons pas sinds de deal met S1D kent, maar eigenlijk bestaan we al best een tijdje. Check ook eens Topanga, als je het kunt opsnorren ergens. We zijn namelijk onder die naam gestopt en hebben toen voor Pup gekozen. Toentertijd waren we eigenlijk ook al een fulltime band, maar nog niet zoals we dat nu zijn. Dat is spannend, maar ik zou deze kans niet willen missen.

Naamsveranderingen... Tricky biz!

We hadden toen een ander geluid, met vrouwelijke en mannelijke vocalen. Het was allemaal wat minder rauw en minder ruig. We wilden een punk rock band zijn en waarom dan niet iets onder een andere naam gaan doen? Zo gezegd zo gedaan.

En op Side One Dummy nog wel!

Tja. We hebben gewoon mazzel gehad. Ik kan wel een lulverhaal ophouden over hard werken enzo, maar er zijn wel meer bands die het verdienen. Dat moge duidelijk zijn. Via via was er een cdtje in de juiste handen gekomen, nog voordat het uit zou komen in Canada. Toen kwam er iemand kijken en waren zij misschien wel net zo enthousiast als we.

Is het te vroeg om te vragen naar nieuw werk?

Zeker niet! Vergeet niet dat de plaat voor ons al meer dan een jaar oud is, he? Ik zeg daarmee niet dat er deze week een nieuw album gaat uitkomen, maar ik denk dat het voor een band als de onze belangrijk is om bezig te blijven.

Wat vind je zelf het gaafste aan jullie album?

Oef. Er zijn heel veel dingen waarover ik heel erg trots ben. Maar ik ben vooral heel erg te spreken over de samenwerking met David Shiffman. Hij is niet alleen essentieel voor het geluid op de plaat, maar was ook heel erg belangrijk voor onze keus om vol voor de band te gaan.

Het nummer dat meteen mij bij de strot pakte was Reservoir. Vertel daar eens wat over.

Het is misschien alweer twee jaar geleden dat ik dat nummer schreef. Het is eigenlijk een heel duister nummer, ondanks dat het vaak wel het startpunt van een party is. Ik was in die tijd niet echt in een goeie plek toen ik het nummers schreef. Ik hield me veel teveel bezig met drinken en drugs. Niet wetende wat ik exact moest gaan doen. Geen carrière, geen noemenswaardige bezigheden. Niks van dat alles. Ik was erg gefrustreerd met mezelf en m'n omgeving. Dit nummer gaat erover dat je soms verder moet en dingen moet achterlaten en harder moet werken.

Is dat ook een beetje de rode draad van deze plaat?

Eigenlijk wel. Zeker 80% van het album is autobiografisch en geschreven in nagenoeg dezelfde periode. Dan wordt het al snel thematisch, hoewel dat niet per se de intentie was. Ook denk ik dat frustratie een uitstekende drijfveer is voor een goeie punkplaat.

On a lighter note: Hebben jullie zelf puppies?

Ik zeg niet dat het nooit zou gebeuren, maar op dit moment is het niet te doen. Maar zodra we een hondje tegenkomen die z'n hele leven wil touren, zou ik er serieus over na gaan denken...


Reacties

Gepost door: nokia Gepost: 21-04-14 20:17:58
Vette band!

© copyright 2002 - 2023 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact